Yeşil Anahtar Ödülü Yeşil Anahtar Ulusal Jüri’si tarafından bir yıl için verilmektedir ve her yıl yeniden başvurular yenilenmektedir.
Ülkemizde Yeşil Anahtar Ödülü alan tesisler öncelikle denetlenmektedir, kriterlere uygun olan tesislere bayrak, plaket ve sertifikaları verilmektedir. Daha sonra yıl içinde de en az bir kez denetimleri yapılmaktadır. Kriterlere uymayan tesislerin ödülü yılsonu beklenmeden geri alınmaktadır.
2023 yılı itibari ile ülkemizde 136 tesiste Yeşil Anahtar Ödülü bulunmaktadır. Uluslararası alanda ise 60'tan fazla ülkede uygulanmakta olan bu program kapsamında toplam 4000'in üzerinde Yeşil Anahtar Ödüllü Tesis bulunmaktadır.
Yeşil Anahtar Programına başvuru süreci:
1. Yeşil Anahtar Ödülü Başvuru Formu'nun doldurulup ekleri ile birlikte vakfımıza gönderilmesi,
2. Adayların dosyalarının Yeşil Anahtar Ulusal Koordinatörü tarafından değerlendirilmesi,
3. Ön Denetim (Tesisin dosyasının incelenmesi sonucunda, dosya da var ise eksikliklerin giderilmesi için tesiste Ulusal Koordinatör tarafından bir ön denetim gerçekleştirilmektedir.)
4. Adayların Ulusal Jüriye Sunulması ve Ödüllerin Açıklanması,
5. Ulusal ve Uluslararası Denetim (Sezon içerisinde Ulusal Koordinatör ve Uluslararası Koordinatör ile birlikte bir Ulusal bir de Uluslararası denetim gerçekleştirilmektedir.)
Yeşil Anahtar Ödülü'ne hak kazandığınız takdirde tarafınıza ödüle dair; bayrak, sertifika ve plaket gönderilecektir.
Yeşil Anahtar Programı bilgilendirici sunumu için
tıklayınız.