Yeşil Anahtar Ödülü Kriterleri
Yeşil Anahtar Ödülünün 7 Temel Hedefi vardır;
- İşletmenin çevreye olumsuz etkilerini azaltarak, enerji ve su tasarrufu, çevre dostu temizlik malzemelerinin kullanımı ve atık yönetimi gibi önlemlerle Çevrenin Korunması,
- Elektrik, su, yakıt, temizlik malzemesi atıklar gibi konularda tüketimin azaltılması sonucunda maliyetin azalması ile Ekonomik Yönetim,
- Ödüllü işletmelerin ve Yeşil Anahtar etiketinin prestiji ile Pazarlamada Avantaj sağlaması,
- Sürdürülebilir turizme katkıda bulunulması ile Turizmin güçlendirmesi,
- İşletme sahibinin, personelin ve müşterilerin çevre bilincini artırılması ve sürdürülebilir kalkınma için Eğitim,
- Enerji ve su tasarrufu konularında farkındalık yaratıp tüketim değerlerini azaltmak için Bilinçlendirme,
- Ödüle sahip olan tesisin uluslararası alanda da tesis bilgilerinin sergilenmesi ile Tanınabilirlilik.
Yeşil Anahtar Kriterleri 13 ana başlık altında toplanmıştır. Bunlar;
Çevre Yönetimi
Personel Eğitimi
Misafirlerin bilinçlendirilmesi
Su Tasarrufu
Yıkama ve Temizleme
Atık Yönetimi
Enerji Tasarrufu
Yiyecek ve İçecek
İç Çevre
Yeşil Alan ve Bahçeler
Yeşil Aktiviteler
İdare ve Yönetim
Kurumsal Sosyal Sorumluluk
Yeşil Anahtar Ödülü Otel & Hostel Kriterleri (150 adet) için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar Ödülü Restoran Kriterleri (129 adet) için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar Ödülü Küçük Konaklama Tesisi Kriterleri (132 adet) için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar Ödülü Kamp Alanları ve Tatil Parkları Kriterleri için (146 adet)
tıklayınız.
Yeşil Anahtar Ödülü Turistik Cazibe Yerleri Kriterleri (137 adet) için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar ödüllü tesisler için hazırlanan Türkçe broşür için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar ödüllü tesisler için hazırlanan İngilizce broşür için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar ödüllü tesisler için hazırlanan uluslararası broşür için
tıklayınız.
Yeşil Anahtar ödüllü tesisler için hazırlanan banner (roll-up) için
tıklayınız.